вівторок, травня 10

ЧОМУ КИП’ЯТИТИ ВОДУ БІЛЬШЕ ОДНОГО РАЗУ НЕБЕЗПЕЧНО ДЛЯ ЖИТТЯ

У такій воді утворюються фториди, нітрати і навіть миш’як
Кип’ятити воду більше одного разу шкідливо, заявляють вчені. Сообщает http://intermarium.com.ua/
 За їхніми даними, водопровідна вода має величезну кількість домішок – від солей до мінералів, а після підігрівання хімічний склад води міняється, і ці змінені речовини потрапляють в наш організм.

Виявляється, що що частіше ви кип’ятіть одну і ту ж воду, то небезпечніше для здоров’я вона стає, оскільки в ній утворюються фториди, нітрати і навіть миш’як, передає Телеграф.

Миш’як

Найбільший ризик для здоров’я має миш’як, який додають в водопровідну воду, щоб убити в ній мікроорганізми. Безсумнівно, він з повторно кип’яченої води відразу не вб’є людину, але якщо таку воду пити роками, то наслідки можуть бути страшні.

У такому випадку лікарі називають такі потенційні захворювання, як цукровий діабет, периферична нейропатія, ураження шкірного покриву, онкологія, розлади в роботі шлунково-кишкового тракту, серцево-судинні захворювання, порушення роботи нирок.

Фтор

Якщо кип’ятити воду повторно, частина сполук фтору перетворюється на фториди. Вчені довели, що наявність фторидів у воді може привести до виникнення безпліддя у жінок, а також стати причиною відставання в розумовому розвитку дітей.

Нітрати

При впливі високих температур нітрати в кип’яченій воді перетворюються в нітрозаміни, а це прямий шлях до онкозахворювань.