середу, серпня 31

«Антонов» прокоментував інформацію про продаж прав на «Мрію»

На ДП «Антонов» повністю спростували інформацію про нібито продаж китайській авіакомпанії China airspace прав власності на найбільший у світі літак Ан-225 «Мрія».



Новину передає «Преса України».

«Інформація про продаж китайській компанії China airspace прав власності на Ан-225 не відповідає дійсності. Ми Батьківщину не продаємо. Більш докладний коментар буде пізніше», - заявили в прес-службі.

Варто відзначити, що 30 серпня на офіційній сторінці ДП Антонов з'явилась інформація про підписання угоди з китайською компанією Aerospace Industry Corporation of China (AICC) угоди про співробітництво якраз у сфері будування літака-гіганта Ан-225.

За умовами цього договору сторони дійшли до наміру у довгостроковому співробітництві, яке передбачає на першому етапі побудову другого модернізованого екземпляру літака Ан-225 «Мрія» в ДП «Антонов» і поставку компанії AICC, та створення на другому етапі спільного серійного виробництва Ан-225 в Китаї за ліцензією ДП «Антонов».

Варто відзначити, що раніше в ЗМІ повідомлялося про те, що 30 серпня, китайська компанія China airspace і українська ДП «Антонов» підписали договір про передачу китайцям права власності на літак- транспортер Ан-225 «Мрія». На основі цього договору Китай отримав доступ до унікальних технологій в області авіабудування.

Нагадаємо, раніше український гігант літак Ан-225 «Мрія» здивував світ своїми розмірами.