неділю, березня 15

Група народних депутатів України провела зустрічі у Штаб-квартирі НАТО та Секретаріаті Парламентської Асамблеї НАТО в Брюсселі


12-13 березня 2015 р. група депутатів Верховної Ради України, до складу якої увійшли представники усіх парламентських фракцій та позафракційні, працювала у Штаб-квартирі НАТО і Секретаріаті Парламентської Асамблеї НАТО в Брюсселі.

Візит було організовано Центром документації та інформації НАТО в Україні і Департаментом громадської дипломатії Міжнародного секретаріату НАТО.
 Зокрема, відбулися зустрічі українських депутатів із заступником Генерального секретаря НАТО А.Вершбоу, Генеральним секретарем Парламентської Асамблеї НАТО Д.Хобсом, помічником Генерального секретаря НАТО з питань громадської дипломатії Т.Вайтсайдом, іншими представниками Міжнародного секретаріату НАТО та Секретаріату Парламентської Асамблеї НАТО, постійними представниками країн-членів Альянсу, а також Главою та співробітниками Місії України при НАТО.
 Основними темами зустрічей були: протидія гібридній війні Російської Федерації проти України, надання допомоги Україні країнами-членами Альянсу, співробітництво України з НАТО в різних галузях, роль парламенту у процесі поглиблення співробітництва нашої держави з НАТО.
 За результатами проведених зустрічей було досягнуто згоди щодо посилення контролю з боку Верховної Ради України за діяльністю Українського Уряду на напрямі співробітництва з НАТО, активізації міжпарламентських контактів нашої держави з Альянсом. 12 березня у Посольстві України в Бельгії народні депутати України зустрілися з українською громадою Бельгії.


 Джерело: http://nato.mfa.gov.ua/