неділю, березня 29

У Чехії зустріли військову колону США Dragoon Ride


Колона американських військ, яка здійснює марш "Dragoon Ride" країнами східної Європи, у неділю в'їхала на територію Чехії попри інформаційну кампанію, що намагалися роздмухати проросійські ЗМІ та прихильники "русского мира" в цій країні. 
 "У кампанії, розгорнутій у Фейсбуці та в проросійських ЗМІ її активісти засудили проходження цього маршу, пообіцявши зупинити його. Але опоненти були в явній меншості порівняно з тими, хто прийшов до трьох прикордонних пунктів у неділю, щоб привітати військових", - йдеться у матеріалі.
 Повідомляється також, що інцидентів під час входження колони американської військової техніки на територію Чехії не було. Idnes.cz оприлюднив кадри, де видно як жителі радо зустрічають військову колону. Марш американських військ "Dragoon Ride", який налічує кількадесят зразків військової техніки США, в тому числі, бронетранспортери Stryker, Humvee, машини забезпечення, стартував наприкінці минулого тижня в Естонії. Перед тим, як зайти в Чехію, колона пройшла Латвію, Литву, Польщу.
 Кінцевим пунктом десятиденного маршу 1800 км завдовжки має стати військова база в німецькій Баварії. Марш організували в рамках операції американських військ "Атлантична рішучість" ("Atlantic Resolve" – англ.), яка демонструє підтримку з боку Сполучених Штатів союзників по НАТО в Східній Європі на тлі стурбованості Альянсу щодо вторгнення російських військ в Україну.



Джерело: http://www.ukrinform.ua/