понеділок, липня 27

Російська еліта не дозволить Путіну розв'язати третю світову війну — Стецьків


Міжнародний трибунал по розслідуванню катастрофи малайзійського "Боїнгу" на Донбасі буде створений. Так вважає директор з розвитку у Центрі політико-правових реформ Тарас Стецьків. 
 "Рано чи пізно це станеться. Якщо у Раді безпеки ООН Росія застосує своє право вето, є механізми його обійти. Питання щодо трибуналу винесуть на розгляд Генеральної асамблеї. І під сильним міжнародним тиском у Росії не буде іншого виходу, як погодитися. В іншому випадку, вона буде єдиною, хто буде проти. Для Росії це означатиме, що вона стає ізольованою країною, яка на міжнародному рівні отримує статус фашистської Німеччини. З тією різницею, що Німеччина спромоглася розв'язати війну, а Росія не наважиться. Російська еліта перша зупинить Путіна", - сказав Стецьків у коментарі Gazeta.ua.


Він вважає, що РФ пручатиметься створенню трибуналу за допомогою вето та своїх країн-сателітів. "Йдеться про африканські країни та північну Корею. Німеччина і Франція однозначно будуть на стороні такого трибуналу", - переконаний експерт. Нагадаємо, що міністри закордонних справ п'яти країн закликали створити міжнародний кримінальний трибунал по розслідуванню катастрофи малайзійського "Боїнгу" рейсу MH17. Це Україна, Нідерланди, Австралія, Бельгія і Малайзія. Росія виступає проти такого трибуналу.





 Джерело: http://gazeta.ua/